Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Artykuły
Kwantowa rzeczywistość - dr Danuta Adamska-Rutkowska
Przekłamane przekazy chrześcijaństwa - Igor Witkowski
Instrukcje przebudzenia - Igor Witkowski
Produkt dnia
Zapomniana cywilizacja
Zapomniana cywilizacja
59,80 zł 24,90 zł
egz.
Eukalipekt - Eliksir z eukaliptusa (240ml)
Eukalipekt - Eliksir z eukaliptusa (240ml)
72,00 zł 45,00 zł
szt.

Wolni od glutenu

wolni_od_glutenu.JPG
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 41,90 zł 44,90 zł 41.90
quantity egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Doktor Alessio Fasano, światowej sławy specjalista w dziedzinie zaburzeń związanych ze spożywaniem glutenu, przedstawia przełomowy sposób na życie bez tego składnika niektórych zbóż . Udowadnia, że miliony ludzi mogą skorzystać na rezygnacji z glutenu.

Książka "Wolni od glutenu" doktora Alessio Fasano przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i metodach leczenia celiakii. Oddziela fakty naukowe od mitów narosłych wokół tej choroby, tłumaczy wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze. Wszystko to sprawia, że książka Wolni od glutenu umożliwia czytelnikom podjęcie najlepszej decyzji w sprawie metod leczenia. Doktor Fasano opisał także wpływ glutenu na depresję, poczucie niepokoju czy „zamglenie umysłu”, jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi autyzm (ASD) i schizofrenię.

„Komu szkodzi gluten? Jak to sprawdzić? Jak żyć bez glutenu? Doktora Alessio Fasano w fachowy, a jednocześnie przystępny i ciekawy sposób rozwiewa wszelkie wątpliwości. Polecam tę książkę wszystkim osobom, które chcą uporządkować i pogłębić swoją wiedzę na temat celiakii, alergii i nadwrażliwości na gluten.”
(Małgorzata Źródlak Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej)

„Wiele osób wciąż nie dowierza, że nadwrażliwość na gluten może prowadzić do różnych dolegliwości i schorzeń, w tym nawet ciężkich zaburzeń neurologicznych, chorób mięśni, stawów, czy skóry, również u osób bez celiakii. Doktor Fasano, najwybitniejszy „ekspert od glutenu” na świecie w swojej książce, a także podczas wykładów dla dietetyków i lekarzy, w których uczestniczyłam, wyjaśnia kontrowersje, przedstawia dostępne metody diagnostyczne i obala mity związane z glutenem.”
(Małgorzata Desmond, specjalistka medycyny żywienia i dietetyk, przewodnicząca Rady Naukowej Fundacji WIEMY CO JEMY Nauka i Edukacja Społeczna dla Zdrowia)

Dr Alessio Fasano – gastroenterolog, pediatra i naukowiec oraz założyciel i dyrektor Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital

Susie Flaherty – redaktorka i autorka publikacji poświęconych szkolnictwu wyższemu. Obecnie kieruje działem komunikacji Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital

Tłumacz: Jerzy Wołk-Łaniewski

Dane techniczne

Autor Alessio Fasano, Susan Flaherty
Tłumacz Jerzy Wołk-Łaniewski
Data wydania 2016, Czerwiec
Numer wydania 1
ISBN 9788364190100
Liczba stron 432
Wymiary 145 x 215 mm
Okładka miękka

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Soda oczyszczona na straży zdrowia
Soda oczyszczona na straży zdrowia
22,00 zł 17,60 zł
egz.
Sztuka fermentacji
Sztuka fermentacji
79,90 zł 67,90 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl