Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Artykuły
Kwantowa rzeczywistość - dr Danuta Adamska-Rutkowska
Przekłamane przekazy chrześcijaństwa - Igor Witkowski
Instrukcje przebudzenia - Igor Witkowski
Produkt dnia
Bogowie Edenu
Bogowie Edenu
59,80 zł 26,90 zł
egz.

Przewodnik odkwaszania organizmu. Wpływ żywności na Twój bilans kwasowo-zasadowy

9550bd0cff45c960fff6d975968393c63eb6bffc
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 29,20 zł 34,30 zł 29.20
quantity egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Prawidłowe odżywianie jest jedną z kluczowych kwestii dobrej kondycji naszego umysłu i ciała, a spożywanie produktów, które zaburzają równowagę kwasowo-zasadową może stanowić przyczynę wielu chorób, takich jak osteoporoza, niedoczynność tarczycy czy nadciśnienie. Dlatego jedno z najbardziej ekscytujących odkryć żywieniowych dotyczy wpływu jaki rożne pokarmy wywierają na pH organizmu. Niektóre zakwaszają go, podczas gdy inne działają jak czynniki alkaliczne, które neutralizują szkodliwe kwasy.

Książka odnosi się nie tylko do pojedynczych produktów spożywczych, takich jak warzywa czy owoce, ale zawiera także popularne kombinacje potraw, a nawet często spotykane dania typu fast food. W każdym z tych przypadków dowiesz się, czy dany pokarm jest zakwaszający czy alkalizujący i będziesz mógł sprawdzić w jakim stopniu oddziałuje on na organizm. Ramki z dodatkowymi informacjami wplecione w tekst, dzięki zawartym w nich wskazówkom, pozwolą Ci dokonywać jeszcze lepszych wyborów żywieniowych.

Autorzy prezentują proste metody oceny stopnia zakwaszenia własnego organizmu oraz sposoby szybkiego odkwaszania, a ich zastosowanie gwarantuje pozbycie się wielu dolegliwości. Podręcznik również obala mity na temat równowagi pH, a także udziela cennych wskazówek dotyczących suplementacji. Wszystkie zaprezentowane w książce dane powstały w oparciu o badania przeprowadzone specjalnie, by wykazać wpływ poszczególnych pokarmów na równowagę kwasowo-zasadową ciała.

Zakwaszenie – ukryta przyczyna większości chorób.
(aabb@#pr#@)

Autor: Susan E. Brown, Larry Trivieri Jr
Tłumacz: Katarzyna Liszyk

Dane techniczne

Autor Susan E. Brown, Larry Trivieri Jr
Tłumacz Katarzyna Liszyk
Data wydania 2015, Marzec
Numer wydania 1
ISBN 978-83-64278-62-4
Liczba stron 236
Wymiary 145 x 205 mm
Okładka miękka

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl